Blank Canvas Element Syrah 2018
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Art.Nr. 1902
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Produktbeschreibung
Blank Canvas Element Syrah 2018
Bewertungen
Cameron Douglas MS: 94/100. What a great bouquet of Syrah, fresh, peppery & fruity. Violets, brown baking spices and toasty oak. Equally engaging on the palate with a core of salty, ripe red berry fruit flavours, pepper and olive, some meaty fleshy moments, firm tannins, a back bone of acidity and long finish. A decent complexity, layered, balanced and well made. Drink now and through 2025+.
Bob Campbell, MW: 93/100. Wild yeast fermentation with 60% whole-cluster and co-ferment with 7% grüner veltliner. An intriguing syrah, with sweet fruitness restrained by grainy, drying tannins. Quite an edgy wine with floral, violet, pepper, blackberry and raspberry flavours. A little closed right now but with promising potential. Drink 2019-2025.
James Suckling (JamesSuckling.com): 93/100. Super peppery and sweetly fragrant, woody spices on offer here. This has a very fresh and frisky, complex feel with concentrated blackberries and cassis defining the palate, as well as chocolate and pepper. Drink or hold.
Joe Czerwinski, Robert Parker's Wine Advocate: 92/100. Interestingly, the 2017 Element Syrah includes 60% whole bunches and was co-fermented with a small proportion of Grüner Veltliner skins, both of which serve to emphasize the wine's lifted, peppery aromatics. The oak influence is modest, allowing those pepper notes to shine, accenting dark olive and black cherry fruit. At under 13% alcohol, it's a lithe, silky wine, medium-bodied but amply concentrated, with a lingering finish. Drink it anytime over the next decade.
VINOUS - Rebecca Gibb MW: 92/100. A distinctive style with a high proportion of whole cluster plus the inclusion of some Gruner Veltliner skins in the ferment. The result is a highly perfumed expression offering masses of green peppercorn and Chinese five-spice over black fruit and wooksmoke. It is an elegant, midweight example with plentiful concentration, melted chocolate for tannins and mouthwatering acidity. Drink 2021 - 2025.
Richard Hemming MW für Jancis Robinson: 17.5/20 & Highest Scoring New Zealand Syrah for 2017 vintage. Strongly peppery on the nose - absolutely spot-on for the style. There's loads of fresh red fruit and a big smack of acidity too, keeping the palate sharp and refreshed. Lengthy and meaty, really wringing every ounce of typicality from the variety. So naturally generous! Silky smooth, and light in body too, but with no shortage of flavour. Finishes with a touch of herby stemmy flavour.
Verkostungsnotiz
In der Nase intensive Aromen von frisch gemahlenem Pfeffer, roten und schwarzen Beeren (Brombeere, Himbeere), Veilchen und ein Hauch von Rauch. Am Gaumen mit einer samtigen Textur, kompakten Tanninen und belebender Säure, die nur ein kühles Klima liefern kann. Der Wein ist unglaublich dicht, lang, intensiv duftend und elegant.
Charakteristische Aromen:
Zusatzinformationen
Kategorie: Rotwein
Rebsorte: Syrah
Passende Speisen: Ein himmlischer Partner für Fleischeintöpfe, gegrilltes, rotes Fleisch und Pfeffersteak.
Weinberg: 2,4 ha großer Element Vineyard, in den berühmten Gimblett Gravels, Hawke's Bay.
Weinherstellung: Sehr ungewöhnlich, vielleicht sogar zum ersten Mal überhaupt: Matt hat die Syrah-Trauben mit 7,5% Grüner Veltliner-Schalen co-fermentiert. Dies ist eine ähnliche Technik, wie sie in der nördlichen Rhône gemacht wird, aber mit Österreichs Vorzeige-Weißwein statt Frankreichs Viognier. Winzer Matt Thomson wählte den Grünen Veltliner ganz bewusst aus. Er hält ihn für durch die weiße Pfeffernote des Veltliners den besseren Partner. 60% der Trauben wurden unentrappt vergoren. 14 Monaten in der neuen und alten französischen Eichenfässern gereift. Im August 2018 ungefiltert abgefüllt.
Dekantieren: Ja. Flaschen des Weins können Quercetin Sedimente aufweisen, die von den Traubenhäuten stammen. Sie sind gesundheitlich unbedenklich und scheinen vermehrt in Weinen des 2018er Jahrgangs von Hawkes Bay vorzukommen.
Vorhandener Alkoholgehalt: 13% vol Geschmacksrichtung: trocken Restzucker: 0 g/l |
Füllmenge: 0,75l Allergenhinweis: enthält Sulfite Gesamtsäure: 5,2 g/l |
Lagerpotenzial: 2024+ Verschlusstyp: Schraubverschluss Herkunft: Hawkes Bay, Wein aus Neuseeland |
Produziert und abgefüllt von: Kiwi-Oeno Limited, t/a Blank Canvas Wines, 2A Opawa Street, Blenheim 7201,Marlborough,New Zealand
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer/Einführer: vinabonus GmbH, Simmedenweg 40, 34134 Kassel, Deutschland
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